Parfymmärket Alexandre J har lanserats i Sverige

Alexandre J. Sverige

Det är ingen tvekan om att nischparfymer är ett hett ämne världen över just nu. I takt med att vi vill uttrycka oss mer personligt med vår stil har även intresset för att bygga upp unika doftgarderober växt sig starkt både bland män och kvinnor. Nu har även ett nytt märke lanserats i Sverige när Alexandre J äntligen finns tillgänligt hos Gents.se.

Då det gäller bästa herrparfymer på marknaden är det hård konkurrens just nu. Det är tydligt att parfymer med hög halt av parfymolja, eller så kallade EdP:s trendar för tillfället. Själva hantverket är ofta i fokus gällande dessa nischparfymer och därför är dessa oftast lite dyrare än det du hittar på massmarknaden.

Alexandre J. – Ny lyxig parfym nu i Sverige

Alexandre J. parfym Sverige

Ett märke som tagit lyxighet till en ny nivå är franska Alexandre J. Egentligen grundades märket redan 2012, men på grund av bristande tillgänglighet är det ytterst få svenskar som känner till märket.

Alexandre.J bryter mot konventionerna inom traditionell parfymtillverkning och presenterar sin egen unika skönhetsvision genom att kombinera lyxiga handgjorda förpackningar med exceptionella dofter.

Hans kreativa process är djupt influerad av olika kulturer, vilket återspeglas i den intrikata designen på hans parfymflaskor. Med element som pärlemor, glaspastakorkar, emaljmedaljonger och pärlaccenter är Alexandre.J inte rädd för att samarbeta med konstnärer från olika discipliner, vilket resulterar i innovativa och oväntade skapelser.

Som en mästare på material och sinnen är Alexandre.J kompromisslös i sitt engagemang för att skapa föremål som väcker känslor.

Inspirerad av tiden

Alexandre J. parfym Sverige

Alexandre.J drivs av en passion för att lära sig och söker ständigt nya upplevelser och möjligheter till forskning. Hans perfektionistiska inställning innebär att han förstår skickliga hantverkares tekniker för att omvandla sina idéer till verklighet.

Alexandre.J är fascinerad av hantverk, historia och olika konstnärliga processer och har utvecklat en djupgående uppskattning för att skapa utsökta, tidlösa föremål som överträffar trender.

Med sin känsla för estetik och lyxiga material låter han sin kreativitet ta sig uttryck i form av eleganta klockor och smycken samt naturligtvis extravaganta parfymer, förpackade i lyxiga flakonger.

Dofterna är fullpackade av berättelser och känslor och är skapade i samarbete med kända parfymskapare som Anne-Sophie Behaghel, Amelie Bourgeois och Emna Doghri.

Pafymerna är indelade i olika kollektioner som var och en har sitt eget koncept och personliga uttryck (Art Nouveau och Atelier D’Artistes är exempelvis inspirerade av konst), varav de i sin tur är indelade i olika olfaktiska doftfamiljer, alltifrån fräscht, fruktigt och floralt till träigt och aromatiskt.

En av de dofter med högsta betyg på parfymbibeln Fragrantica är Oriental Enigma, som undertecknad har ett exemplar av. Om du letar efter ett parfymkonstverk av högsta kvalitet är detta definitivt ett märke att överväga.

More from Benny Sjölind
Samsung lanserar Galaxy Ring under 2024 – Här är allt du behöver veta om den smarta ringen
Det är tydligt att smarta ringar håller på att bli riktigt stort...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *