Ikoniska Fjällräven Expedition Down Jacket firar 50 år med ny begränsad upplaga

Ikoniska Fjällräven Expedition Down Jacket firar 50 år med ny begränsad upplaga

Fjällräven Expedition Down Jacket har förändrats väldigt lite under de 50 år som gått sedan den lanserades. Detta är ett bevis på funktionaliteten, hållbarheten och den tidlösa designen hos denna numera ikoniska jacka. Nu firar Fjällräven detta genom en begränsad jubileumsutgåva.

Fjällräven Expedition Down Jacket är gjord för att hålla dig varm under de tuffaste förhållanden och finns med på vår lista över bästa vinterjackor. När man kollar sökvolymen på Fjällräven online* kan man konstatera att märket är hetare än någonsin. Kanske främst bland märkets ikoniska väskor, men även deras vinterjackor är mer populära än på många år.

Faktum är att vinterjackan “Fjällräven Expedition” har en månatlig sökvolym på hela 2400 i Sverige, medan “Fjällräven Expedition Down Jacket” har en sökvolym på 1300. Att detta är en av våra mest populära vinterjackor är det inget tvivel om när vi snart tar steget in i vintern 2024/2025.

Den begränsade jubileumsutgåvan av Fjällräven Expedition Down Jacket

Den begränsade jubileumsutgåvan av Fjällräven Expedition Down Jacket

50 individuellt numrerade Expedition Down- och 450 Expedition Down Lite-jackor kommer att finnas tillgängliga exklusivt hos utvalda återförsäljare och i Fjällrävens webbutik från och med den 14 oktober.

Jackorna härstammar direkt från 1974 års version av jackan och är trogen de ursprungliga designprinciperna. Med etiskt producerat dun som sys in i förskjutna kanaler för ultimat värme.

Denna kollektion i begränsad upplaga, som hedrar Fjällrävens mest populära jacka, innehåller specialmärkning och en unik färgskala för att fira Expedition Down Jackets 50-årsjubileum.

Historien bakom Fjällräven Expedition Down Jacket

Historien bakom Fjällräven Expedition Down Jacket

Allt började en outhärdligt kall natt i början av 70-talet när Fjällrävens grundare Åke Nordin sökte skydd i en bivack. Den rudimentära grop han grävt i snön på den karga bergsplatån i Abisko i nordligaste Sverige var ingen match för den bittra kylan, som var Åkes minst omtyckta aspekt av friluftslivet.

Så han undrade om han kunde uppfinna en jacka som var omöjlig att frysa i?

Historien bakom Fjällräven Expedition Down Jacket

50 år senare är Åkes jacka fortfarande inspirationen till den nuvarande Expedition-serien från 1974. Detta är en mångsidig kollektion av friluftsutrustning för kallt väder som är en av Fjällrävens mest kända och framgångsrika produktserier ännu idag.

*Answerthepublic

Tags from the story
More from Benny Sjölind
Bitpanda lanserar Meme Coin Leaders Index – Ett enkelt sätt att investera i kryptovalutor
Letar du efter ett enkelt sätt att investera i Meme mynt och...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *