ASUS presenterar nästa generations ProArt-skärmar, bärbara datorer och PC-lösningar på IBC 2024

nya ASUS produkter 2024

ASUS imponerade på IBC 2024-mässan i Amsterdam och presenterade sitt senaste sortiment av ProArt-produkter som är utformade för att möta kraven från professionella inom AI, virtuell produktion och 8K HDR-videoredigering. Temat för årets mässa, A Glimpse into Tomorrow’s Tech, bjöd in deltagarna att utforska en mängd avancerade skärmar, bärbara datorer och arbetsstationer som riktar sig till innehållsskapare, filmskapare och digitala konstnärer.

Branschexperter från Adobe, NVIDIA och Redshark Media anslöt sig även till ASUS på evenemanget för att ge insikter och demonstrationer.

Displayinnovationer för professionella kreatörer – Revolutionerande 8K- och 4K-skärmar

ASUS ProArt Display PA32KCX
ProArt Display PA32KCX

ASUS introducerar flera banbrytande bildskärmar, inklusive världens första professionella 8K Mini LED-skärm, ProArt Display PA32KCX. Denna 32-tumsskärm erbjuder en oöverträffad 8K-upplösning (7680 x 4320) med ett Delta E-värde på mindre än ett, vilket garanterar exceptionell färgprecision för professionell användning.

En annan höjdpunkt är ProArt Display OLED PA32UCDM, med 4K QD-OLED-teknik som ger livfulla och verklighetstrogna färger.

asus ProArt Display 5K PA27JCV
ProArt Display 5K PA27JCV

För dem som söker oöverträffad klarhet levererar ProArt Display 5K PA27JCV en fantastisk upplösning på 5120 x 2880. De nya 4K-skärmarna, ProArt Display PA32UCE och PA27UCGE, har inbyggda kalibreringsverktyg och ASUS Light Sync-lösningar, vilket gör dem idealiska för kreatörer som kräver precision och flexibilitet i sina arbetsflöden.

Utökat sortiment av SDI-monitorer

ProArt Display PA16USV, en 15,6-tums 4K-monitor, är perfekt för användning på inspelningsplatsen tack vare sin 282 PPI-upplösning, 12G SDI-stöd och flera monteringsalternativ.

ASUS ProArt Display PA16USV 15,6-tums 4K-monitor

Deltagare kunde uppleva arbetsflödesdemonstrationer i realtid i ASUS monter, som visar synergin mellan ASUS skärmar och ledande videoproduktionsverktyg som DaVinci Resolve och RED V-RAPTOR 8K-kameror.

Avancerade PC-lösningar för kreativa proffs – ProArt X870E-Creator WiFi moderkort och Pro WS WRX90E-SAGE SE

ProArt X870E-Creator WiFi-moderkortet är konstruerat för kreativa proffs och är fullpackat med funktioner som tillgodoser krävande arbetsflöden. Med stöd för DDR5 RAM, PCIe 5.0-anslutning och dubbla PCIe 5.0 x16-kortplatser är detta moderkort utformat för att påskynda prestanda för applikationer som kräver hög bandbredd och hastighet.

Det innehåller också avancerade nätverksalternativ som en 10G Ethernet-port och Wi-Fi 7-stöd, vilket garanterar sömlös anslutning för dataintensiva projekt.

Moderkortet Pro WS WRX90E-SAGE SE är skräddarsytt för mjukvaruutveckling, maskininlärning och avancerad innehållsskapande och erbjuder oöverträffad stabilitet och hastighet.

Moderkortet Pro WS WRX90E-SAGE SE

Med stöd för AMD Ryzen™ Threadripper™ PRO 7000 WX-seriens processorer, upp till 2 TB DDR5 ECC R-DIMM-minne och omfattande PCIe 5.0-expansionsalternativ är det byggt för att hantera de mest krävande professionella applikationerna.

Toppmoderna arbetsstationer och bärbara datorer – ExpertCenter Pro ET900A X9

ExpertCenter Pro ET900A X9-arbetsstationen är utrustad med AMD Ryzen Threadripper PRO 7000 WX-seriens processorer, som kan stödja upp till fyra NVIDIA Quadro RTX-grafikkort. Detta gör den till ett utmärkt val för videoredigerare, animatörer och designers som kräver enorm processorkraft och grafikprestanda.

asus ProArt P16 bärbar dator

ASUS nya bärbara ProArt AI-datorer, inklusive modellerna ProArt P16 och PX13, är utformade för kreatörer på språng. Dessa bärbara datorer har avancerade AI-funktioner och integrerar StoryCube- och MuseTree-appar för att effektivisera kreativa arbetsflöden.

asus PX13 dator

ProArt P16, med sin NVIDIA GeForce RTX 4070 GPU och AMD Ryzen AI 9 HX 370-processor, ger robust prestanda för 3D-modellering, videoredigering och streaming. Samtidigt erbjuder den kompakta ProArt PX13, som bara väger 1,38 kg, liknande kapacitet i en mångsidig, bärbar formfaktor.

Läs mer: Bästa nya bärbara datorer

Nätverkslösningar för kreativa studior

Här är några av innovationerna bland nätverkslösningar för kreativa studior som ASUS presenterade på mässan.

ASUS RT-BE92U router

Kreativa studior behöver pålitliga och snabba nätverk, och ASUS RT-BE92U levererar med tri-band Wi-Fi 7 och hastigheter upp till 9700 Mbps. Med flera SSID:er och förbättrade säkerhetsfunktioner är den det perfekta valet för studior som prioriterar både hastighet och säkerhet.

ZenWiFi BD4 Utomhus

ZenWiFi BD4 Outdoor mesh-system utökar robust Wi-Fi-täckning bortom studioväggarna, vilket säkerställer sömlös anslutning även i utmanande miljöer. Dess dual-band Wi-Fi 7-teknik ger ultrasnabb överföring, vilket gör den lämplig för filmproduktioner utomhus och fjärrredigeringssessioner.

ExpertWiFi EBG19P och EBA63

ExpertWiFi EBG19P-switchen, med sina PoE+-portar och VLAN-funktioner, erbjuder skalbara nätverkslösningar för små till medelstora kreativa studior. Samtidigt stöder ExpertWiFi EBA63-accesspunkten upp till 100 enheter, vilket ger höghastighetsanslutning i enhetstäta miljöer.

ASUS erbjöd också en kostnadsfri Adobe Creative Cloud-prenumeration vid köp av kvalificerade produkter, vilket ytterligare ger kreatörer möjlighet att förverkliga sina visioner.

Tags from the story
More from Benny Sjölind
Intels 100-miljardersplan för att återvända till världstoppen
Intel planerar att spendera 100 miljarder dollar i fyra amerikanska delstater för...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *